טניסאים, פרשנים, תלמידים ושאר חברים כותבים דברי פרידה ללזר.
Game, Set, and Match
חגי קרן-צבי
הטניס הישראלי איבד אלוף ואת אחד הטניסאים הגדולים שקמו במדינה, אלעזר דודמן.
הטניסאי שהפך את נבחרת ישראל למנצחת, נפטר בגיל 70 לאחר מחלה קשה. לזר, כפי שהיה ידוע בכינויו המקוצר הוביל את הטניס הישראלי והיה מספר 1 קרוב לעשרים שנה.
הוא היה הראשון שהציב את ישראל על מפת הטניס העולמית בניצחונות המרשימים שהקנה לנבחרתנו.
הייה שלום, לזר
מייק קרנון נפרד מאלעזר דודמן, מגדולי הטניסאים שלנו, שהלך בשבוע שעבר לעולמו.
עוד אחד מהשמות הגדולים של הספורט הישראלי הלך בשבוע שעבר לעולמו… לגבי הדור הצעיר יותר, שמו של “לזר” כבר לא אומר הרבה. הטניס בעולם ובארץ, עשה כברת דרך ארוכה וכל ניסיון להשוות בין מה שהיה אז למה שיש כיום יהיה לא הוגן. לכן בלתי אפשרי להעריך לאן היה מגיע לזר לו היה נולד 40 או 50 שנה מאוחר יותר. היו לו נתונים יוצאי דופן – גובה, עצמה, חבטת הגשה מעולה וחבטת כף יד קטלנית…הטניס בישראל בשנות החמישים והשישים שוחק על מגרשי חימר בהיר, משטח מהיר יותר מהחימר האדום באירופה, מה שהתאים לסגנון משחקו של לזר. במגרש הביתי שלו, עליו נערכו כמעט כל התחרויות החשובות, הוא הוכיח כי ביכולתו להתמודד גם נגד הטובים ביותר. בין השאר ניצח שם את מרטין מאליגן, שנמנה על העשיריה הראשונה בדירוג העולמי ואף שיחק בגמר ווימבלדון 1962.
אבל נצחונו המרשים ביותר הושג ב-28 באפריל 1965 במועדון צ’אנדוס בלונדון, במסגרת משחק גביע דייויס נגד בריטניה. זה היה המשחק השני ביום הראשון, אחרי שעודד שי נוצח בשלוש מערכות על ידי רוג’ר טיילור. לזר התייצב למשחק נגד מייק סאנגסטר, אז מדורג שמיני בעולם, שזכה בשתי המערכות הראשונות – 3:6, 2:6. לזר הפך את היוצרות וזכה בשלוש המערכות הבאות – 5:7,5:7, 4:6. בריטניה ניצחה בסופו של דבר 1:4, אבל הניצחון על סאנגסטר זיכה את לזר בכותרות בתקשורת הבינלאומית.
אין ספק שלזר לא מיצה את הפוטנציאל הגדול שהיה לו. למשפחתו לא היו האמצעים הכספיים לשלוח אותו להסתובב בעולם. יש לזכור שבאותם ימים היה הטניס עדיין ספורט חובבני, והשחקנים קיבלו במקרה הטוב אירוח…
אלעזר דודמן הלך לעולמו
דוד רוזנטל
אלוף ישראל לשעבר ואחד מגדולי הטניסאים בהיסטוריה שלנו מת בגיל 71. היה אלוף ישראל שמונה פעמים, ועזר לעצב את הטניס שלנו.
אלעזר דוידמן, מי שהיה אלוף ישראל ואחד מגדולי טניסאינו בשנות ה-50, ה-60 וה-70, הלך לעולמו בגיל 71.
דוידמן היה אחד המעצבים של הטניס הישראלי ושיחק בנבחרת עד גיל 34, כשהוא מייצג אותה בגביע דייויס ובתחרויות בינלאומיות שונות. הוא זכה באליפות ישראל שמונה פעמים, ארבע מהן ברציפות (1959-1962).
דוידמן שיחק מול צ’ילה בגביע דייויס ב-1960, 47 שנים לפני שעשתה זאת הנבחרת הנוכחית. הנבחרת שלנו הפסידה אז 4:1 לצ’יליאנים החזקים, כשאת הניצחון היחיד רושם דוידמן על פטרישו רודריגז, במה שנחשב להפתעה סנסציונית. הוא התבטא לא אחת בדבר ההבדלים בין הטניס של היום לטניס של שנות ה-60, ותמך מאז ומתמיד בנבחרת.
מותה של אגדה
עובד קראוס
אנשים טובים ויקרים מהסוג של אלעזר (לזר) דוידמן משאירים אחריהם כאב לב אמיתי עם לכתם. לא הרבה אגדות ספורט, היו גם אגדות באישיותם גם אחרי מותם, קשה לי לקבוע מה היה לזר יותר: ספורטאי עלאי או אדם ענק.
בגיל 9 הגעתי חסר כל כישורים מיוחדים למגרש מכבי ת”א הישן בקולנוע אורלי. אחרי שנתיים של אימון בקבוצה, הגשמתי חלום כשלזר דוידמן הפך למאמני. כי כשלזר דוידמן היה נכנס למועדון, הוא האפיל על הכל והעיניים של כל הילדים שהתאמנו במכבי היו נשואות לטניסאי הכי גדול שהניב המועדון הזה ואולי הגדול מכולם בהיסטוריה של הענף.
“לזר” – ככה מנציחים אגדה
רוני גולדמן
גמר אליפות מועדות הטניס “מכבי צפון תל אביב” אשר הוקדש להנצחת זכרו של אלעזר (לזר) דודמן האגדי (כתבת ווידאו).
אלוף הטניס אלעזר (לזר) דוידמן הלך לעולמו
רויטל סלומון
לזר לימד אותי טניס – מהפורהאנד הראשונה שלי ועד הסרב שלקח לי הרבה זמן ללמוד. אבל זה לא נגמר בזה. לזר תמיד היה מעודכן בכל המשחקים והתוצאות, ותמיד היה לו מה לספר לי על הטניס של היום והטניס של פעם. לפעמים הוא היה עוצר את האימון והיה מספר לי על מהלך מדהים כזה או אחר שעשה אתמול פדרר, או על טורניר שהשתתף בו לפני הרבה שנים. למדתי טניס אצל לזר, מכל הבחינות והמובנים. את הספורט הזה תמיד אהבתי, אבל בזכות לזר גם קיבלתי עליו השקפה מזווית אחרת, קצת יותר ותיקה ומנוסה. במועדון הכירו אותי בעיקר בתור “התלמידה של לזר”, וגם זה אומר הרבה.